Arı varroa ilacı nasıl kullanılır?
Bebeğin gözlerinin en açık olduğu ve balın en az olduğu erken ilkbahar ve erken sonbaharda 3 gün arayla üç kez püskürtülür. İstenilen sonuç elde edilmezse püskürtme sayısı artırılmalıdır. Arılar için yan etkisi olmayan ve balda kalıntı bırakmayan ilaçlar kullanılmalıdır.
Oksalik asit balda kalıntı bırakır mı?
Oksalik asit tamamen bitki bazlı ve organik bir asittir. Organik arıcılıkta güvenle kullanılabilir. Bal ve peteklerde kalıntı bırakmaz.
Arılarda varroa olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Tanı yöntemleri arasında arı yavrularının gözlerinde, balmumu kalıntılarında ve polende Varroa akarları aramak ve bunları mikroskop altında incelemek yer alır. Ayrıca, hayvanlarda huzursuzluk ve düşük verimlilik gibi hasarların analiz edilmesiyle parazit şüphesi desteklenir.
Varroa’nın ömrü ne kadardır?
Dişi akarların ömrü genellikle 2-3 ay, kışın ise 5-8 aydır. Parazitler kışı dişi arılarda geçirirler.
Varroa ilacı arıyı öldürür mü?
Arıların başlıca düşmanı olan Varroa, hem yetişkin arıların hem de gelişmekte olan yavruların kanını emerek, beslendikleri arıları zayıflatır ve ömürlerini kısaltır. Tedavi uygulanmayan kolonilerde Varroa enfeksiyonu çoğalır ve tüm arıları öldürür.
En iyi arı varroa ilacı hangisi?
Güçlü kolonilerin zayıf kolonileri avlamasını önlemek için aynı lokasyondaki tüm kolonileri aynı anda Thymovar® ile tedavi etmek iyi bir fikir olacaktır.
Oksalik asit zararlı mı?
Oksalik asit zehirli, renksiz bir maddedir.
Oksalik asit arıya nasıl kullanılır?
Oksalik asit püskürtme yöntemi Bu uygulamada 30 gr susuz oksalik asit 1000 ml suda eritilir. 3-4 ml çözelti el püskürtücüsü kullanılarak arı kümelerindeki her petek üzerine püskürtülür. Bu doz arılar tarafından çok iyi tolere edilir.
Oksalik asit kaç defa uygulanır?
1 litre (1000 ml) su ile doldurulur. Hazırlanan karışım; her arı çerçevesi arasına 5 ml. Arıların üzerine atılır. Uygulama her koloni için haftada bir yapılır ve 2-3 hafta üst üste uygulanır.
Arı neden şerbet yemez?
Şerbet yemlikte bırakıldığında çabuk ekşidiğinden, arılar zaten ekşi olan şerbeti kabul etmek istemezler. Eğer yutarsa, bağırsakları zaten zarar görecektir.
Arında varroa mücadelesi ne zaman yapılır?
Paraziti kontrol etmek için çeşitli fiziksel, biyolojik ve kimyasal yöntemler denenmektedir. Fiziksel ve biyolojik kontrol, arıların kovana bal nektarı getirdiği dönemde yapılırken, kimyasal kontrol ise bal hasadından sonra, yavruların en düşük seviyede olduğu dönemde yapılır.
Arılara varroa dumanı nasıl verilir?
Bal arılarında varroa hastalığına karşı ektoparaziter (akarisit): Her kovanın girişinden 7 doz duman üflenir ve kısa sürede diğer kovana ulaşır. Yaklaşık bir dakikada 10 kovan ilaçlanır.
Varroa kaç derecede ölür?
30 °C’nin üzerindeki sıcaklıklar kraliçelerin kaybına yol açabilir. Tedavi, bir haftalık aralıklarla koloni başına 4-6 kez yapılırsa Varroa’nın %95’i ölecektir.
Varroa nasıl yok edilir?
Varroa ile mücadelede fiziksel, biyolojik ve kimyasal yöntemler mevcuttur. Arıların bal ürettiği dönemde fiziksel ve biyolojik mücadele; balı yedikten sonra kimyasal yöntemlerle mücadele edilir. Varroa ile başarılı bir şekilde mücadele etmek için aynı anda mücadele etmek gerekir.
Ana arının yaşlı olduğunu nasıl anlarız?
68) Kraliçe arının yaşlandığını nasıl anlarız? Kovanda yavru bulunan çerçevelerde dağınık yavru varsa ve kraliçe arı yumurtalarla bir çerçeveyi doldurmadan önce başka bir çerçeveye geçiyorsa, bu kraliçe arının yaşlandığının bir işaretidir.
Arılarda varroa mücadelesi ne zaman yapılır?
Fiziksel ve biyolojik mücadele, arıların kovana bal nektarı getirdiği dönemde yapılırken, kimyasal mücadele ise bal hasadından sonra yavru sayısının en düşük olduğu dönemde yapılır.
Arıya kaç günde bir şurup verilir?
Çiftlikteki tüm kovanlar 2-3 günde bir bir kısım su ve iki kısım şekerden oluşan koyu şurupla beslenmelidir. Besleme eylül sonuna kadar yapılmalı ve her beslemede 1-1,5 şurup verilmelidir.
Arılara varroa dumanı nasıl verilir?
Bal arılarında varroa hastalığına karşı ektoparaziter (akarisit): Her kovanın girişinden 7 doz duman üflenir ve kısa sürede diğer kovana ulaşır. Yaklaşık bir dakikada 10 kovan ilaçlanır.
Tnt 82 varroa ilacı nasıl kullanılır?
Kullanım ve dozaj; * Her kovan tabanı için 1 veya 2 adet TNT şerit kullanılır. İlkbahar ve sonbahar bakımı için etkinliği 30-40 gündür. * Bal akış periyodu sadece kesinlikle gerekli olduğunda kullanılır.
Kaynak: elitemagazin.com.tr