İçeriğe geç

Sözleşmeli Personel Aday Memur Olur Mu

Sözleşmeli memur aday memur olur mu?

Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından, sözleşmeli çalışanların kadroya geçişini düzenleyen 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin açıklandığı Rehberde, memur adaylarına ilişkin hükümlerin, kadrolu memur statüsüne geçen sözleşmeli çalışanlara uygulanmayacağı hükme bağlanmıştır. Rehberin III-3.

Sözleşmeli personel devlet memuru olabilir mi?

İstihdam edilecek sözleşmeli personele ilişkin olarak Devlet Memurları Kanunu’nun 4B maddesi 3+1 modeline göre yeniden düzenleniyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra kamu hizmetine giren sözleşmeli personel, üç yıllık hizmetin ardından kamu hizmeti kadrolarına atanacak.

Sözleşmeli personel kaç yıl sonra memur olur?

Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli personel, talepleri halinde sözleşmeli personel olarak istihdam edilmeleri esas alınarak kamu görevi kadrolarına atanırlar. Bu kapsamda kamu görevlilerinin bir yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmesi mümkün değildir.

Yeni atanan memur aday memur mu?

Başvuru yapılmaksızın asil memurluğa atananların ilk grubunu, 657 sayılı Kanunun 59 uncu maddesinde sayılan kadrolara olağanüstü olarak atananlar oluşturmaktadır. Olağanüstü memurlar hakkında Atama ve Sınav Kanunu hükümleri uygulanmayacağından, bu durumda olanlar doğrudan asil memurluğa atanmaktadır.

4B sözleşmeli personel işten çıkarılabilir mi?

Kanuna göre 4/B kapsamındaki sözleşmeli çalışanlar memur değildir. Çalışan statüsünde olmadıkları için İş Kanunu’nun iş güvencesi hükümlerinden yararlanamazlar. Bu nedenle 4/B sözleşmesinin feshi halinde fesih ve kıdem tazminatı alma hakları yoktur.

Aday memurluk süresi en az kaç yıldır?

Şöyle ki; Madde 3/c: “Adaylık süresi: Devlet kamu hizmet ve görevlerine ilk defa atananların atanma tarihinden itibaren en az bir yıl, en çok iki yıllık süreyi ifade eder.” Nitekim, Devlet memuru adaylarına ilişkin usul 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasında açıklanmıştır.

Sözleşmeli personel hangi statüde?

Sözleşmeli personel uygulaması, genel memur statüsünün aksine, özel kanunlarla öngörülen özel statüye dayanmaktadır.

Sözleşmeli olarak atanan memur tekrar tercih yapabilir mi?

KPSS’de diğer kurumsal alımlarda (sözleşmeli veya kadrolu) tercih yapabilirler. 2-KPSS sonucu ile kadrolu veya B grubu kadrolara (memur veya KİS sözleşmeli) yerleşen adaylar, aynı KPSS sonucu ile diğer kurumsal alımlarda (sözleşmeli veya kadrolu) tercih yapabilirler.

4 B Li Çalışan Başka KPSS Puanıyla Tekrar 4 B Li Atanabilir mi?

Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca merkezi yerleştirme sonucu B Grubu kadro veya pozisyonlarına yerleştirilen adaylar, yerleştirmelerine dayalı puanlarını kullanarak sonraki işe alımlara başvuramazlar. Aynı puanın tekrar kullanılamayacağına inanıyoruz çünkü tekrar kullanılamayacağını söylüyor.

Sözleşmeli personel istifa edip memur olabilir mi?

Bu bağlamda; kamu hizmetinden ayrılanların sözleşmeli personel, geçici işçi, amele veya diğer kamu görevlisi olarak istihdam edilmelerinin mümkün olduğu düşünülmektedir.

4B sözleşmeli personel ikramiye alır mı?

3 ve 4 üncü fıkra hükümleri saklı kalmak üzere, işe alınacak personele sözleşme ücreti dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve ücret adı altında ayni veya nakdi menfaat sağlanamaz.

Sözleşmeli personel ünvan değişikliği yapabilir mi?

9. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi (sözleşmeli personel) ve 4/D maddesi (kadrolu personel) kapsamına giren personel, ilgili yönetmelik hükümlerine göre yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuramaz.

Aday memurluk bitince maaş artar mı?

Memur adaylarının maaşları, asaletlerinin onaylanmasından sonra normal bir memurun maaş skalasına göre belirlenir. Adayların memurluk süresince aldıkları memur maaşı, asaletlerinin onaylanmasından sonra edinilmiş haklardan bir emekliliğe dönüştürülür.

Aday memur 657’ye tabi midir?

Yukarıdaki hükümler çerçevesinde; Devlet memurluğuna girmeden teğmen rütbesinde görev yapan ve muvazzaf askerlik hizmetine ek olarak 657 sayılı Kanun hükümlerine göre bir yıl hizmeti bulunan memur adayına yıllık izin verilebilir.

Aday memurluk kimleri kapsıyor?

Tanımlar: Madde 3 – Bu Yönetmelikte geçen; A. Devlet memuru adayları: İlk defa devlet memurluğuna atananlara uygulanan merkezî sınavda başarılı olarak bir kurum veya kuruluşa temel eğitim ve staj yapmak üzere atanan kişilerdir.

Aday memurluk kimleri kapsıyor?

Tanımlar: Madde 3 – Bu Yönetmelikte geçen; A. Devlet memuru adayları: İlk defa devlet memurluğuna atananlara uygulanan merkezî sınavda başarılı olarak bir kurum veya kuruluşa temel eğitim ve staj yapmak üzere atanan kişilerdir.

Aday memur istifa ederse sözleşmeli atanabilir mi?

Bu bağlamda; kamu hizmetinden ayrılanların sözleşmeli personel, geçici işçi, amele veya diğer kamu görevlisi olarak istihdam edilmelerinin mümkün olduğu düşünülmektedir.

Sözleşmeli memur tekrar atanabilir mi?

Atama yapılabilmesi için, atandıkları kadro kademesi ile kazandıkları hak derecesi arasındaki farkın 3 dereceyi geçememesi ve görevlilerin başvurusunun bulunması gerekmektedir. Yeniden atama yapılabilir.

Sözleşmeli memur kadrolu alıma başvurabilir mi?

Cevap: Evet, sözleşmeli personele KPSS puanı geçerli olmak kaydıyla kadrolu pozisyonlarda öncelik tanınabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir