Bordrolar sisteme ne zaman düşer?
Memur maaş bordroları her ayın 14’ünde yayınlanır. Elektronik maaş bordroları ayın 14’ünde e-devlet sistemine yüklenir. Bu pek olası olmasa da, bu tarihten sonra e-maaş bordrosu belgesini görüntülemekte sorun yaşayan çalışanlar bağlı oldukları kuruluşun muhasebe departmanına başvurabilirler.
Maaş bordrosu hangi gün çıkar?
Maaşları KBS üzerinden hesaplanan genel ve özel bütçeli kuruluşlarda çalışanların bordroları her ayın 14’ü sabahından itibaren E-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait bordrolar ise istenildiği zaman talep edilebilmektedir.
SGK bildirgeleri ne zaman verilir?
İşyeri yeni açılmışsa, süre 1 ayı geçemez. Çalışan Pazartesi dışındaki bir hafta içi gününde işe başladıysa, bildirimin ertesi günün sonuna kadar yapılması gerekir. Yani Çarşamba günü başladıysa, Perşembe gününe kadar tamamlanması gerekir.
SGK maaş bordrosu nasıl alınır?
4A Maaş bordromu nereden alabilirim? e-Devlet web sitesini ziyaret edin.T.R. Kimlik numaranızı ve şifrenizi girin. e-Hizmetler sekmesine tıklayın. Maliye Bakanlığı’nın Hizmetler sekmesindeki e-Maaş Bordrosu sekmesine tıklayarak maaş bordronuza ulaşabilirsiniz.
4A maaş bordrosu nereden bakılır?
E-Devlet KapısıHazine ve Maliye BakanlığıHazine ve Maliye BakanlığıHazine ve Maliye Bakanlığı E-Bordro Hizmeti.
Bordro en geç ne zaman verilir?
Bu bağlamda Borçlar Kanununun diğer hükümleri, aksi kararlaştırılmadığı takdirde, ücretlerin ödenmesi için son tarihi her ayın sonunda belirlemiştir. Bu durumda, işçinin ücreti, çalışma ayının son günü veya en geç izleyen ayın ilk iş gününde ödenmelidir.
Özel sektör maaş bordrosu nasıl bakılır?
Hem özel hem de kamu çalışanları maaş bordrolarını e-devlet sistemi üzerinden alabilirler. Bunun için e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “Kurumlar” bölümüne tıklayın ve Maliye ve Hazine Bakanlığı’nı seçin. Açılan ekranda bordro işlemleri görüntülenebilir. Buradan size uygun olan işlemi seçerek ilerleyebilirsiniz.
Ücret bordrosu ne zaman düzenlenir?
Maaş bordrosu, işverenin çalışanlarına her ay yaptıkları iş için ödediği ücretleri gösteren belgedir. Belgede ödenen ücretin yanı sıra tüm vergiler ve kesintiler yer alır. İlgili belge, personel çalışmaya devam ederken düzenli olarak işlenir.
Maaş bordrosu kaç gün üzerinden hesaplanır?
Bir ay içinde tamamen çalışmışsa, aydaki gün sayısı dikkate alınmaz ve o ay 30 gün olarak kabul edilir. Tamamen çalışmamışsa, çalıştığı gün sayısı dikkate alınır. İşçi ay içinde işe başlamışsa, işe başladığı günden önceki günler aydaki toplam gün sayısından düşülür.
SGK bildirgesi son gün ne zaman 2024?
Tartışma. Nisan ayına ait stopaj ve prim hizmet beyannamesinin son günü 26 Mayıs 2024 Pazar gününe denk geldiğinden, en geç 27 Mayıs 2024 saat 23:59’a kadar beyannamenizi verebilirsiniz.
SGK sisteme ne zaman düşer?
Ayrıca aylık fayda beyannamesinin en geç takip eden ayın 26’sına kadar sisteme girilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde işyerine sigorta cezası uygulanacaktır.
SGK’e-bildirge son gün ne zaman?
Ancak, aylık prim ve hizmet belgelerinin e-beyanname sistemi üzerinden verilmesine ilişkin son tarih değişmemiş olup, en geç 27 Mart’ta sona erecektir.
İşveren maaş bordrosu vermek zorunda mı?
Kanunun 37. maddesinde, işverenin işyerinde veya bankaya ödeme yapması halinde işçiye, ücretin hesaplanmasına ilişkin imzalı makbuz veya işyerinin özel işaretinin bulunduğu makbuz vermekle yükümlü olduğu hükme bağlanmıştır.
Maaş bordrosu hangi durumlarda istenir?
Maaş bordrosu temelde bir kişinin gelir beyanıdır; kazancını gösterir. Bu nedenle birçok iş başvurusu için gerekli belgelerden biridir. Bu başvuruların başında bankacılık işlemleri gelir. Bu belge, kredi başvurusunda bulunan kişi tarafından bankalarla işlem yaparken, örneğin kredi başvurusunda bulunurken talep edilebilir.
Bordro nasıl hesaplanır 2024?
Brüt ücret: Aylık maaş / 30 * çalışanın çalıştığı gün sayısı SGK matrahı: Toplam brüt kazançlar – istisnalar (örneğin ayni yemek ödemesi) SGK prim kesintisi – çalışan payı: Sosyal güvenlik matrahı * 0,14. SGK işsizlik prim kesintisi – çalışan payı: Sosyal güvenlik matrahı * 0,01.
15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak?
Memurlar ve emekli memurlar için maaş hesaplaması her ayın 15’inde başlar. Yeni maaşlar 15 Temmuz ile 15 Ağustos arasında işlendiğinden, Temmuz ayındaki 14 gün için maaş farkı ödemesi yapılmalıdır.
İşçi e bordro neden açılmıyor?
Sisteme giriş yapıyorum ancak maaş bordromu açamıyorum? Çalıştığınız kamu kurumu seçtiğiniz dönem için maaş bordrolarını henüz onaylamamış veya e-Bordro uygulaması üzerinden maaş bordrolarını görüntülemenize izin vermemiş olabilir. Kurumunuzun bordro/muhasebe departmanıyla iletişime geçin.
Bordro verilmezse ne olur?
Maddenin düzenlemesinden anlaşılacağı üzere, çalışana maaş bordrosu verilmemesi veya verilmemesi idari para cezası ile cezalandırılır. Maddenin lafzından, bu cezanın ihlalin her ayı için ayrı ayrı verildiği anlaşılmaktadır.
Brüt maaş e-devlette yazar mı?
Maaş bordronuzda net ve brüt maaşınız, ödenen sigorta primleri ve maaşınızdan yapılan kesintiler gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Aynı sayfadaki “Yazdır” düğmesini kullanarak maaş bordronuzu yazdırabilirsiniz.