İçeriğe geç

Etki Etmek Yerine Ne Kullanılır

Etkili yerine ne kullanılabilir?

Dolayısıyla insanlar cümle içerisinde etkili kelimeler yerine dokunaklı, duygu yüklü kelimeleri tercih ederek kelime dağarcıklarını zenginleştirebilir ve daha etkili cümleler kurabilirler.

Etkilemek eş anlamlısı nedir?

Birine belirli düşünce veya duyguları empoze etmek, telkin etmek veya etkilemek.

Etki ile sonuç aynı şey mi?

Sonuç, gerçekler, argümanlar, öncüller, koşulların bir kombinasyonu, müzakere, düşünce veya çabanın bir sonucu olarak ortaya çıkmak, doğmak veya var olmak anlamına gelirken, etki ortaya çıkarmak, meydana getirmek anlamına gelir; uygulamak anlamına gelir. 29 Ocak 2020 Sonuç, gerçekler, argümanlar, öncüller, koşulların bir kombinasyonu, müzakere, düşünce veya çabanın bir sonucu olarak ortaya çıkmak, doğmak veya var olmak anlamına gelirken, etki ortaya çıkarmak, meydana getirmek anlamına gelir; uygulamak anlamına gelir.

Etki etmek ne demek?

Bu nedenle, deneme ve deneylerin sonuçlarını tartışırken “etki” fiilini kullanmalısınız: “Üçüncü denemenin koşulları, katılımcıların ilaca verdiği tepkiler üzerinde önemli bir etkiye sahipti.” “Etkilemek” fiilinin ikinci anlamı, taklit etmek, bir şeyin görünümünü vermek veya yapay bir tavır benimsemektir.

Etki yerine ne kullanılabilir?

Etki kelimesinin eş anlamlısı nedir? ​​1- Etki:2- İzlenim:3- Eylem.

Etkisiyle eş anlamlısı nedir?

Etki kelimesinin eş anlamlısı “impact” kelimesidir.

Eş anlamlısı ne denir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Belirlemek yerine ne kullanılır?

“Determine” kelimesinin eş anlamlıları “determine”, “restrict”, “limit” kelimeleridir.

Yetenek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bu bağlamda yetenek denildiğinde akla gelen kelimeler arasında; kabiliyet, beceri ya da kapasite yer almaktadır.

Neden sonuç ilişkisine ne denir?

Nedensellik, yaygın olarak nedensellik ilkesi olarak bilinir; olaylar ve olgular belli bir biçimde birbirine bağlıdır, her sonucun bir nedeni vardır veya her sonuç bir nedene bağlanarak açıklanabilir veya belli nedenler belli sonuçları doğurur, aynı koşullar altında aynı nedenler aynı sonuçları doğurur…

Sonuçun eş anlamlısı nedir?

Sonuç kelimesinin eş anlamlısı hakkında bilgi. TDK’ya göre sonuç kelimesinin eş anlamlısı “sonuç” olarak bilinmektedir.

İlginin eş anlamlısı ne demek?

İlgi kelimesinin eş anlamlıları “ilişki, alaka”dır.

Etki söz nedir?

Edimsel ifade, ifade edenin ifadeyi yapma niyetini ifade eder (örneğin, birine klimayı açmasını söylemek). Etki, ifadenin başka bir kişinin düşünceleri veya eylemleri üzerindeki etkisidir (örneğin, birinin kalkıp klimayı açması).

Etki oluşturmak ne demek?

Etkileme ve etki yaratma, bir kişinin kendi fikir, plan ve hedefleri doğrultusunda ilişki biçimini stratejik olarak belirleyebilme ve karşısındaki kişinin düşünce, duygu ve davranışlarını yönlendirebilme yeteneğidir.

Etki ve tepki ne demek?

Araba, iki etkileşimli nesnenin birbirlerine uyguladığı kuvvet nedeniyle düz bir zeminde hareket eder. Bu iki kuvvete etki ve tepki adını veririz.

Etkileyici yerine ne kullanılır?

‘Etkileyici’ kelimesinden daha az etkili olan kelimeler şunlar olabilir: dikkate değer, kayda değer, önemli, takdire şayan ve çarpıcı. 20 Aralık 2023 ‘Etkileyici’ kelimesinden daha az etkili olan kelimeler şunlar olabilir: dikkate değer, kayda değer, önemli, takdire şayan, layık ve çarpıcı.

Kelime yerine ne kullanılabilir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Etkinlik eş anlamlısı nedir?

1- Etkinlik: Etkinlik ve faaliyet kelimeleri eş anlamlıdır.

Örnek olarak yerine ne kullanılabilir?

Türkçede örnek kelimesinin eş anlamlıları “örneğin” veya “örnek”tir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir