IMEI kaydı için yurt dışına çıkmak şart mı?
Ancak kayıt için ön koşul, son bir yıl içinde yurtdışına seyahat etmiş olmanızdır. Bu koşul, telefonun yurtdışından getirildiğini ve gerçekten sizin adınıza satın alındığını doğrulamak için konur.
Telefon kaydı için ne zaman yurtdışı giriş çıkış süresi?
Yurt dışından getirilen cihazın IMEI kaydı ne kadar sürede yapılır? Cihaz yurt dışından Türkiye’ye geldikten sonra en geç 120 gün içerisinde kayıt ettirmelisiniz. 120 günden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Yurt dışı telefon kayıt için neler gerekli?
Fişte kayıt altına alınacak cihazın 15 haneli IMEI numarasında ülkeye giriş yapan belge sahibinin adı ve soyadı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yer almaktadır. Kimlik numarası yazılmalıdır. Ücreti ödedikten sonra e-devlet kayıt işlemini son adıma kadar tamamlamanız gerekmektedir.
Yurt dışı telefon kaydi 2024 nasıl yapılır?
Vergi daireleri veya finans kuruluşlarının internet hizmetleri üzerinden ücreti ödedikten sonra IMEI’nizi e-devlet üzerinden kaydedebilirsiniz. E-devlet başvuru hizmeti “IMEI Kaydı” üzerinden gerekli bilgileri girerek işlemi onaylamanız gerekmektedir.
IMEI kaydı kaç TL 2024?
Yurt dışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti 2024 yılında 31.692 lira olarak belirlendi. Bu oran 2025 yılında değişecek. Vergi uzmanları, 2025 yılında yeniden değerleme oranının yüzde 45 civarında olacağını tahmin ediyor.
Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı
Yurt dışı iPhone 15 Pro Max kaç ay kullanılır?
Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkarıldı. Türkiye dışındaki ülkelerde ikamet edenler, cep telefonlarını 120 gün boyunca kayıt yaptırmadan kullanabilecek.
IMEI kayıt süresi 180 gün oldu mu?
Yurt dışında yaşayan kişiler Türkiye’ye getirdikleri cihazları 120 gün boyunca herhangi bir işlem yapmadan kullanabiliyordu. Ancak hükümet bu süreyi yetersiz görüp süreyi 180 güne çıkardı. Bu işlemi mümkün kılan hizmet e-devlet üzerinden iki kezle sınırlı olarak gerçekleştirilebiliyor.
Yurtdışı çıkış harcı kaç gün önceden yatırılabilir?
Ancak bankalar veya Dijital Vergi Dairesi aracılığıyla ödeme yapmayı planlıyorsanız, seyahat tarihinizden en az bir ay önce harçlarınızı ödemeniz büyük önem taşıyor. Zira çıkış harcını internet üzerinden veya bankadan ödediğinizde makbuzun geçerlilik süresinin bir ay olması bekleniyor.
Pasaport kaydı yapılan telefon 3 yıl sonra ne olur?
Yurt dışında telefon kaydı yaptırırken, pasaportunuzun geçerlilik süresinin 3 yılı dolmasının ardından başka bir telefon kaydı yapma hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
Yolcu beraberinde getirilen telefon kaydı nasıl yapılır?
Kayıt işlemi nasıl yapılır? T.C. Kimlik Numarası veya yabancı kimlik numarasına sahip olup e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırma imkânı bulunan kişiler, e-devlet kapısı (www..tr) üzerinden sisteme giriş yaparak ve gerekli bilgileri doldurarak kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
Kacak iPhone Actirma Ne Kadar?
Yurt dışından getirilen akıllı telefonların Türkiye’de aktif edilebilmesi için IMEI kaydı zorunludur. Temmuz 2023’te yaklaşık 6.000 TL olan bu ücret yıl sonuna kadar 20.000 TL’ye çıkarıldı. 2024’e gelindiğinde IMEI kayıt ücreti %58,46 enflasyon artışıyla 31.692 TL’ye çıkarıldı.
Kalıcı IMEI ne kadar?
Temmuz ayında üç kattan fazla artan IMEI tescil ücreti, 2023 yılını 20.000 TL olarak kapattı. Geçtiğimiz yıl 20.000 TL olan IMEI tescil ücreti, 2024 yılında yüzde 58,46 artarak 31.692 TL’ye ulaştı. Kısacası 2023 yılında 6.000 91 TL olarak başlayan IMEI tescil ücreti, 2024 yılında 31.692 TL olarak başladı.
Yurtdışı telefon kayıt için yurtdışına çıkmak şart mı?
Giriş pasaporta yapılır. Yurt dışına giden kişi IMEI’yi kaydetme hakkına sahiptir ve kayıtsız telefonun IMEI’sini kaydeden kişi, ilk üç yıl boyunca yalnızca o kişinin hatları telefonda çalışır. Vize gereken yerlere de gerek yoktur. Bulgaristan’da olabilir, Kıbrıs’ta olabilir.
E-devletten telefon kaydı nasıl yapılır?
Yurt dışından getirilen telefonların IMEI’si nasıl kaydedilir? Kaydettirmek istediğiniz cihazın IMEI numarasını öğrenin. … E-devlet’teki “IMEI Kaydet” servisine gerekli bilgileri girin. Kaydınızı onaylayın ve başvuru takip numaranızı alın.
Pasaport olmadan IMEI kaydı yapılır mı?
Pasaport olmadan telefon kaydı yapmak mümkün değildir. Yurt dışına seyahat ederken kullanılan pasaport ve bazı ülkelere girişlerde kullanılan kimlik kartı telefon kaydı için kullanılabilir.
IMEI kayıt ücreti 2025 ne kadar olacak?
2025 yılında IMEI kayıt ücreti 45.614 TL olacak. Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kesintisiz kullanılabilmesi için e-devlet üzerinden yaptırılması gereken IMEI kaydı için ödenmesi gereken ücret yeni yılda 50.000 TL’ye yaklaşacak.
IMEI kaydetme nasıl yapılır?
Yurt dışından getirilen veya yurt dışında bulunan cihazların IMEI’sini e-devlet üzerinden kayıt ettirebilirsiniz. 120 gün içinde ülkenize dönmeli ve güncel IMEI kayıt ücretini ödemelisiniz. IMEI’yi kaydettirmemeniz durumunda yasal işlem başlatılacak ve cihaz devre dışı bırakılacaktır.
Kapanan telefon yurt dışına çıkınca açılır mı?
IMEI kaydı olmadığı için Türkiye’de kullanımı engellenen cihaz, yurtdışına çıktığında o ülkede tekrar kullanılacaktır. Ancak, IME kaydı Türkiye’de yapıldıktan sonra çalışmayan telefon kullanılabilir. Bu nedenle, kayıt edilmediği için kapatılan telefon, IMEI kaydı yapılana kadar tekrar açılamaz.
Tavsiyeli Bağlantılar: Cinlerin Babası Can Kimdir